Látnivalók

Kérjük tekintse meg környékünk látnivalóit!

Írottkő-kilátó

Az Írottkő (németül Geschriebenstein) a Kőszegi-hegység és egyben a Dunántúl legmagasabb, 883 méteres pontja. Magyarország legmagasabb hegycsúcsai között ezzel a 43. A mai Írottkő nevet egyes feltételezések szerint az itt áthaladó Batthyány-Esterházy határ feliratozott határkövéről kapta.

Óház-kilátó

Az Óház-kilátó a Kőszegi-hegységben található az Óház-tetőn 609 m magasan. A XIII. században a kőszegi Felsővár állt itt. Először egy fából készült, majd 1896-ban egy kőből készült kilátót emeltek ide, melyet egy szélvihar ledöntött.

Szulejmán – kilátó

A Libaszőlő, korábban Ganser, Kulm és Knappeln dűlőneveket viselő, a város fölé magasodó domb alig száz éve még a Királyvölggyel együtt a legjobb helyi borokat termelte.

Kálvária templom

A hegyekkel övezett Csónakázó-tó, mely a város peremén terül el, a kőszegiek kedvelt pihenőhelye. A parkosított part lehetőséget kínál piknikezéshez, hosszabb-rövidebb sétákhoz illetve horgászatra.

Hörmann-forrás

A Hörmann-forrás a Velemből induló, felújított aszfaltút végpontja, egyben az Írottkő csúcsára induló 2 km-es turistaút kezdőpontja. A forrásvíz hőmérséklete 10,4 °C. Vízhozama átlagosan 3,48 l/perc.

Hétforrás

A Hétforrás a Kőszegi-hegység legismertebb forrása, az osztrák határ mellett, a régi határsávban az erdő mélyén fakad. A bővizű forrást 1896-ban, a Millennium tiszteletére építették ki, hét kifolyónyílással, melyeket a hét magyar honfoglaló vezérről neveztek el. Álmos, Előd, Ond, Kond, Tas, Huba,

Holdfényliget kalandpark

A szállodától 7 km / 11 perc További információ: www.holdfenyliget.hu A 12 hektár alapterületű Holdfény liget a Kőszegi-hegység lábánál, egyedülálló természeti környezetben található

Szent Vid kápolna

A Velem felett magasodó Szent Vid hegyen, a sűrű erdő közepén áll a Szent Vid kápolna. Egykoron itt volt a település, amit az értékes régészeti leletek is igazoltak.

Cáki pincesor

A Kőszegi-hegység környékének egyik legjellegzetesebb színfoltja a Cák melletti csodás gesztenyésben található, régi időket idéző, mesebeli, zsúpfedeles pincesor

Burgenland

1,5 km-re van határátlépési pont. A természeti szépségében és középkori várrendszerében gazdag vidék látnivalói: Lockenhaus /Léka/, Stadtschlaining, Forchtensteini vár /Fraknó/, Bernsteini vár /Borostyánkő/, Kirschlagi vár, Eisenberg-Szőlőhegy pincékkel, Írottkő / Geschriebenstein/ Fertő tó osztrák partjai /Rust, Mörbisch/

Mária-Út

A TÓ-PART PANZIÓ & RENDEZVÉNYKÖZPONT Kőszegen található, mely az egyre fejlődő közép-európai Mária-út belépő pontja /Máriacelltől Csíksomlyóig/. Kőszegi felfedező sétánk során lépten nyomon nagyszámban találkozhatunk vallási emlékekkel: Jézus Szíve templom, a „kétnyelvű Szent Imre templom, a régiségében egyedülálló Szent Jakab templom, egy önálló harangtorony, amihez nincs templom. Az apartmanház mellett, a patak hídján átkelve, lépcsőkön közelíthető meg a hegyen lévő Kálvária templom, aminek útját stációk kísérik. A templom évente egyszer, Húsvétkora van nyitva, de mindenkor érdemes felkeresni a hagyományos helyi szőlők között vezető úton, és gyönyörködni a kőszegi panorámában. Kőszeg határában, az erdők által védett Péruska Mária emlékhely „csodás” történetével várja a látogatókat.